Chleba se syrovátkou
6. 3. 2010
300 ml syrovátky (případně vody)
300 g hladké mouky
250 g chlebové žitné mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky (plnohodnotné)
1 lžíce octa
1 lžíce soli
1 lžíce kmínu
lžička kuléru rozpuštěna v asi 50 ml vody
Lactorexu (nemusí být)
2 PL pšeničných klíčků
2 PL slunečnicových semínek
lžička cukru na droždí
14 g droždí
Do pekárny jsem dala suroviny v obvyklém pořadí (tekuté přísady, mouku a ostatní sypké, droždí s troškou cukru, zahrnout moukou).
Zadělala programem těsto, ale půl hodiny před koncem vyndala a dala péct do předem namočeného římského hrnce.
80 minut přikrytý, pak asi 15 odkrytý.
Před pečením jsem potřela povrch bílkem a posypala kmínem, ale není to nutné.
300 g hladké mouky
250 g chlebové žitné mouky

100 g pšeničné celozrnné mouky (plnohodnotné)
1 lžíce octa
1 lžíce soli
1 lžíce kmínu
lžička kuléru rozpuštěna v asi 50 ml vody
Lactorexu (nemusí být)
2 PL pšeničných klíčků
2 PL slunečnicových semínek
lžička cukru na droždí
14 g droždí
Do pekárny jsem dala suroviny v obvyklém pořadí (tekuté přísady, mouku a ostatní sypké, droždí s troškou cukru, zahrnout moukou).
Zadělala programem těsto, ale půl hodiny před koncem vyndala a dala péct do předem namočeného římského hrnce.
80 minut přikrytý, pak asi 15 odkrytý.
Před pečením jsem potřela povrch bílkem a posypala kmínem, ale není to nutné.
Náhledy fotografií ze složky Chleba stokrát jinak